1 разред – Енглески језик


ОПШТЕ НАПОМЕНЕ И УПУТСТВА

,Драги ђаци,
Ова страница посвећена је енглеском језику за 1. разред. На њему ћете наћи објашњења, линкове ка лекцијама и задацима, песме, игре и приче. Урађене домаће задатке можете сликати и послати на следеће адресе (у зависности од наставнице која предаје):

Александра Калкат a.c.skola@hotmail.com – Одељења: I/1; I/2; I/5; I/6
Лидија Митић lidijamitic12@gmail.com – Одељењe: I/3
Наташа Вујасиновић natasav233@yahoo.com; – Одељењe: I/4
1. ЧАСНа следећем линку пронаћи ћеш сличице предмета који се користе када славимо рођендан. Кликни на сличицу, саслушај реч, па је понови.
Picture Dictionary
Увежбавај ове речи и потруди се да их што тачније изговориш.
2. ЧАСНастављамо са увежбавањем речи кроз игру. На доњем линку се налазе сличице на које треба да кликнеш и пронађеш пар истих предмета.
Find the pairs
Ако ти се ова игра свидела, можеш да је поновиш, само кликни на “Try again“ (Покушај поново).
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ:
Oxford University Press је издавач наших књига. Сајт Happy House > Level 2  у потпуности прати наш програм. Проблем је у томе што је за већину активности потребно имати уграђен Adobe Flash Player, а много мобилних телефона то нема. Ми ћемо се трудити да пронађемо што више активности које би могли пратити сви ученици. Повремено ћемо постављати и линкове до сајта Happy House. Нема потребе да се бринете ако не можете да отворите неки линк. Деци ћемо понудити бројне друге сајтове на којима се увежбава иста област.