2 разред – Енглески језик


ОПШТЕ НАПОМЕНЕ И УПУТСТВА

,Драги ђаци,
Ова страница посвећена је енглеском језику за 2. разред. На њему ћете наћи објашњења, линкове ка лекцијама и задацима, песме, игре и приче. Урађене домаће задатке можете сликати и послати на следеће адресе (у зависности од наставнице која предаје):

Наташа Вујасиновић natasav233@yahoo.com; – Одељења: II/4
Александра Калкат a.c.skola@hotmail.com – Одељења: II/2; II/3; II/5; II/6
Лидија Митић lidijamitic12@gmail.com – Одељења: II/1
1. ЧАС
Unit 5 Picture Dictionary (страни можете приступити и кликом на наслов) 
На слици испод (која води до жељене стране) пронаћи ћеш сличице на којима се налазе просторије у кући. Сајт се отвара кликом на слику испод. Кликни на сличицу која ће се појавити на сајту, саслушај реч, па је понови.
Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је engleski-2.jpg
Увежбавај ове речи и потруди се да их што тачније изговориш. Након тога сваку реч пажљиво препиши у свеску најмање пет пута.
2. ЧАСНастављамо са увежбавањем речи кроз игру. Кликни на следећи линк. Приметићеш много познатих речи, али и неке нове. То су:
garage=гаража
living room=sitting room=дневна соба 
dining room=трпезарија

Кликни на звучник поред речи да би чуо како се изговарају. Након тога кликни на било коју реч и смести је испод одговарајуће слике.
На линку се налазе сличице на које треба да кликнеш и пронађеш пар истих просторија. Овај линк можда нећеш моћи отворити са мобилног телефона. Немој да се бринеш око тога, то су исте оне речи које смо обнављали у првој игри. Ако ти се ова игра свидела, можеш да је поновиш, само кликни на “Try again“ (Покушај поново).
На следећем линку је још једна игрица. Пре него што почнеш, изабери ниво који желиш (Easy, Intermediate, Advanced). Нивои су поређани тако да се најлакши ниво (Easy) налази са леве стране. Саслушај реч и кликни на одговарајућу сличицу. У овој игри треба бити брз. И ова игрица се можда неће видети са мобилног телефона, али не брини, и са њом вежбамо називе просторија.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ:
Oxford University Press је издавач наших књига. Сајт Happy House > Level 2  у потпуности прати наш програм. Проблем је у томе што је за већину активности потребно имати уграђен Adobe Flash Player, а много мобилних телефона то нема. Ми ћемо се трудити да пронађемо што више активности које би могли пратити сви ученици. Повремено ћемо постављати и линкове до сајта Happy House. Нема потребе да се бринете ако не можете да отворите неки линк. Деци ћемо понудити бројне друге сајтове на којима се увежбава иста област.